fredag 18 juli 2014

Bloggvinst och ny vaxduk

Jag läser många bloggar, såväl bygg- och inredningsbloggar, som en del mamma- och andra lifestylebloggar. Eftersom jag numera oftast surfar via mobilen eller tableten, så blir det tyvärr sällan att jag kommenterar, trots att jag ju själv vet hur roligt det är att få kommentarer. Ibland brukar jag dock försöka delta om det lottas ut nåt trevligt på nån blogg, men aldrig har jag vunnit nåt. Ända fram till för en tid sedan, då jag faktiskt vann ett litet paket med grejer från bl.a. svenska Lagerhaus. Vinsten fick jag via den trevliga bloggen Löytö, som jag tycker ni ska kika in på. Den trevliga bloggerskan kom själv över med vinsten, då vi råkar bo i samma stad. Det känns som om jag nu borde ordna ett litet cupcake-kalas. ;) 

Min vinst 

På bilden kan ni också skymta vår nya vaxduk, som jag passade på att införskaffa på ett blixtbesök på Ikea under vår semesterresa. Vaxduken är främst till för att dölja vårt repiga köksbord, som jag så längtar efter att få byta ut. Jag tyckte den var fin, även om jag helst hade haft brädmönstret på längden istället för på bredden. Färgen går bra ihop med kökets arbetsbänkar också.
 
 
********
 
Luen paljon rakennus- ja sisustusblogeja ja muutama äiti- ja muu lifestyleblogi. Välillä osallistun johonkin blogiarvontaan, mutta en ole koskaan voittanut mitään. Mutta jonkin aikaa sitten onni suosi minua ja voitin paketin jossa oli mm. tuotteita ruotsalaisesta Lagerhausista. Voitto tuli blogista Löytö, oikein kiva blogi johon voin suositella tutustumista! Näytän myös kuvaa uudesta vahakangaspöytäliinastamme, jonka hankin nopealla Ikean käynnillä lomareissullamme. Liinan tarkoitus on lähinnä peittää meidän naarmuista pöytää, jota mielelläni vaihtaisin mahdollisimman pian. Tykkäsin liinasta, vaikka mieluiten olisin halunnut kuvion toiseen suuntaan.

torsdag 17 juli 2014

Tapetdrömmar

Jag har så smått börjat fundera på hur vi ska inreda lillemans rum. För tillfället är ju rummet målat med en vägg i Tikkurilas färg Munakoiso (X501) och resten av väggarna i Paperi-vitt. Jag gillar verkligen Munakoiso-färgen och man kunde ju piffa upp den med t.ex. nån fin wallsticker, men nu har jag också fallit pladask för en tapet, som får mig att vilja göra om rummet. Tapeten, som är i vitt och mintgrönt, kommer från Ferm Living och heter Harlequin. Vad tycks?
 
Bild härifrån.
 
 
Bilder härifrån.
 
Suomeksi: Olen pikkuhiljaa alkanut miettimään pikkumiehen tulevan huoneen sisustusta. Huoneessahan on tällä hetkellä yksi seinä maalattu Tikkurilan Munakoiso-sävyllä (X501) ja muut seinät Paperi-valkoisella. Pidän kyllä Munakoiso-väristä ja sitähän voisi esim. koristaa seinätarralla, mutta nyt olen ihastunut tapettiin, joka saa minut harkitsemaan huoneen tapetoimista. Kyseessä on Ferm Livingin valkoinen ja mintunvihreä Harlequin tapetti. Mitä tykkäätte?

Semester och nya lakan

Förra helgen var vi på en liten semesterresa och hann bland annat besöka Muminvärlden i Nådendal, övernatta på hotell i Åbo, besöka goda vänner och se deras fina villa i Kimito och övernatta på hotell i Helsingfors och ta en kort sväng på Borgbacken. Sen har vi också hunnit med besök av vänner både före och efter resan. Det är härligt att ta sig tid för lite annat också, mitt i allt arbete med målning av hus och färdigställande av gård mm. Idag hade vi hyrt en skylift över dagen för att få de allra högsta punkterna på husgaveln (och där vi inte kommer åt med byggställningar som vi sen tänker ta till hjälp) målade, så det har sambon med hjälp av min mammas man gjort idag. Själv målade jag lite terrasstaket medan lilleman sov middag. Att måla dem är ett verkligen pilligt och tråkigt arbete. Men jag klagar inte, också där har sambon gjort det största jobbet. 

Jag har inte en enda bild att visa er på hur målningen framskrider, utan istället får ni se bilder på våra nya påslakan (både till vårt sovrum och till lilltjejen) jag beställt från Ellos. Jag gillar mönstret på lakanen och färgerna är så härligt somriga. Priset på 10 euro styck, gjorde ju inte saken sämre! Efter bara en tvätt känns de dock fortfarande rätt hårda, jag hoppas de blir mjukare med tiden.
 



 
********
 
Viime viikonloppuna teimme pienen lomareissun. On ihana tehdä välillä jotain muuta kun stressata talon maalauksen ja pihan laittamisesta ym., ottaa vähän lomaa. Tänään meillä kuitenkin oli nosturi vuokrattuna ja avomies ja äitini mies maalasivat talomme päädyn korkeimmat kohdat, johon emme pääse rakennustelineillä. Itse maalasin vähän terassin kaiteita pikkumiehen päikkäreiden aikana. Todella työläs ja tylsä homma, mutta myös siinä avomies on tehnyt suurimman työn. Minulla ei ole yhtäkään kuvaa näyttää maalauksen edistymisestä, joten näytän kuvia meidän uusista pussilakanoista, jotka olen tilannut Elloksesta. Tykkään kuosista ja värit ovat ihanan kesäisiä. Hinta, 10 eur/kpl, tekee asiasta vaan paremman!

lördag 5 juli 2014

Korgar

Jag har länge stört mig på att vi inte haft nåt ställe att lägga sängöverkastet och överlopps dynor på när sängen inte är bäddad (dvs. en stor del av tiden). Oftast har de hamnat på golvet, där de drar till sig damm och hundhår. Nu har de fått en korg, så slipper vi ha dem på golvet. Det blev en Anno korg från Anttila. Den hittade sin plats straxt innanför sovrumsdörren, en plats som tidigare stått tom och oanvänd. Dit passade den perfekt! Vi har en rund korg från Anno-serien som vedkorg också. Jag tror inte jag visat den tidigare här på bloggen, så jag passar på att visa upp den också, tillsammans med vår älskade spis.

  
 
 
  
Suomennos: Ostin korin makuuhuoneen sängynpeitteelle ja ylimääräisille tyynyille. Meillä ei ole ollut näille paikkaa aiemmin. Ne ovat yleensä päätyneet lattialle, jossa keräävät pölyä ja koirankarvoja. Kori on Anttilan Anno-sarjasta. Myös polttopuukori on samaa sarjaa, mutta pyöreä. En ole tainnut aiemmin näyttää sitä täällä blogissa, joten näytän sen samalla rakkaan takkamme vieressä.

fredag 4 juli 2014

Nya tvålar och hjälpkökssnack

I söndags gjorde jag och mamma en beställning från Dermoshop. Jag har tidigare beställt deras produkter på jobbet, men nu gjorde vi en egen beställning via nätet. Leveransen var verkligen snabb, paketet var framme redan på tisdag eftermiddag. Jag köpte bl.a. en tvål för extra smutsiga händer, nånting jag tänkte kunde passa hos oss där särskilt mannen i huset oftast går omkring med svarta händer efter allt jobb därute. Vi har ännu inte hunnit testa den, men den passade i alla fall bra in i hjälpköket bredvid tvätthon.
  
 
Apropå tvätthon i hjälpköket, har jag konstaterat att den är perfekt när man ska tvätta babyns bak. Den är tillräckligt djup och stor, så att han inte behöver böja eller slå i benen. Att sen skötunderlägget får plats på bänken bredvid tvätthon är en annan sak jag är nöjd över. I vår förra lägenhet fick man gå flera meter mellan skötbord i hjälpkök och tvättho i wc:n då babyn skulle tvättas och vi hade bara ett vanligt litet handfat. Det är sånadär småsaker man kan leva utan, men som gör vardagen så mycket lättare.
 


Eftersom vår beställning till Dermosil var så pass stor, fick jag välja en extra produkt gratis och tog då en havtornstvål till wc:n. Jag valde den för färgens skull, men kan säga att den doftar riktigt gott också. :)


*********

Suomeksi: Teimme äidin kanssa tilauksen Dermoshopista. Ostin mm. saippuan erittäin likaisille käsille. Ajattelin, että se sopisi meille, jossa varsinkin miehen kädet yleensä ovat mustia kun on ollut pihalla työskentelemässä. Saippua sopi hyvin kodinhoitohuoneen altaan viereen. Tuo allas on kyllä osoittautunut hyväksi vauvan pesussa kun se on niin iso. Olen myös tyytyväinen siihen, että vauvan hoitoalusta mahtuu pesualtaan viereen eikä vauvaa tarvitse kiikuttaa huoneesta toiseen kun on pesun aika. Viimeinen kuva on tyrnisaippuasta jonka sain kylkiäisenä kun Dermoshop-tilauksemme oli niin suuri. Valitsin sen värinsä vuoksi vessaamme, mutta sillä on myös ihana tuoksu!  

torsdag 3 juli 2014

Sommarblommor och nya krukor


Vad skönt det är med lite sommarväder! Idag har vi fått njuta lite av sommar och sol (men i skrivande stund regnar det fastän himlen är blå)! Lilleman passade på att ta en riktigt lång tupplur ute i vagnen mitt på dagen, så jag hann både med en längre hundpromenad, att måla lite på terrassen, att leka lite med storasyster som badade i sin uppblåsbara pool och äta middag, innan han vaknade. Häromdagen när han sov planterade jag om lite sommarblommor. Jag hade äntligen hittat några fina krukor som jag kunde tänka mig på vår gård. Krukorna hittade jag på Hong Kong, där de råkade ha erbjudande om att ta 3 och betala för 2. Krukorna är av plast, men jag tyckte ändå att de var riktigt fina. Jag satte ner några stenar i botten för att ge dem lite extra tyngd. Jag hittade också en gammal svart kastrull i gömmorna, som också fick bli blomkruka. Jag har också en idé om hur jag ska piffa upp de gamla blå krukorna jag visade tidigare, nu gäller det bara att hitta tid att genomföra den också.
 



 
Suomeksi: Ihanaa, että saamme vihdoin nauttia kesäilmasta! Tänään ehdin olla kauan ulkona, kun pikkumies veti kunnon päikkärit vaunuissa. Muutama päivä sitten löysin vihdoin uusia kukkaruukkuja. Ruukut ovat Hong Kongista ja vaikka ovatkin muovista, niin tykkäsin niistä kovasti. Laitoin muutaman kiven ruukkuihin ennen istuttamista, jotta saisivat vähän enemmän painoa. Löysin myös vanhan mustan kattilan kötköistämme, josta nyt tein kukkaruukun. Olen myös saanut idean mitä voisin tehdä vanhoille sinisille ruukuille josta kirjoitin aiemmin, nyt pitäisi vain löytyä aikaa toteuttaa se.

onsdag 2 juli 2014

Gräsmattsuppdatering

Nu är det snart tre veckor sedan vi lade ut gräsmattan och jag har ännu inte visat er bilder av den. Jag är så glad över att vi valde att ta flyttgräs istället för att så gräsmattan själva! Gräsmattan har gjort så mycket för trivseln ute på gården (även om vädret inte varit det bästa större delen av tiden). Gräsmattan har klarat sig riktigt bra och har börjat rota sig. Några fläckar gulnade strax efter att gräset lagts, men också de har nu blivit nästan helt gröna. Sambon har t.o.m. redan hunnit klippa gräset ett varv. Jag lägger in bilder från samma dag gräset lades och bilder från igår. Gården i övrigt är ett enda kaos, eftersom vi fortfarande håller på och målar och bl.a. har skruvat loss alla terrassräcken. Målandet går framåt, sakta men säkert.

Bilder tagna 13.6.2014





Bilder tagna 1.7.2014



Suomennos: On kulunut melkein kolme viikkoa siitä kun laitoimme nurmikon, enkä ole ehtinyt näyttää siitä kuvia. Tässä kuvia nurmikon laittopäivältä ja eiliseltä. Siirtonurmi on kestänyt hyvin ja on nyt alkanut juurtumaan. Mies on jopa ehtinyt leikata sen jo kerran. Olen niin tyytyväinen valintaamme ottaa siirtonurmea! Piha on muuten täydessä kaaoksessa, kun meillä on edelleen maalaus kesken ja mm. terassin kaiteet on irrotettu. Mutta maalaus edistyy hitain askelin.